Riikka-Piikan Neulekahvila ja graffitit

Riikka-Piikan yhteydessä on myös vähintään kaksi kertaa kuussa kokoontuva Neulekahvila. Neulekahvila on kaikille avoin ja maksuton, olemme kokoontuneet joka toinen keskiviikko klo 17-19.00 ja tapaamispaikkana meillä tulee olemaan, kunhan korona sen meille suo, Riikka-Piikan uudet kahvittelutilat, Joroistentie 2 osoitteessa.
Neulekahvilan poppoo on ollut kasassa kahdeksisen vuotta eri kokoopanoilla. Kantavana voimana ovat olleet lungi ja iloinen ote, ideoiden ja neuvojen kirmailu sekä kasvava intomielisyys neulegraffitointiin.
Tunnetuinpana neulepläjäyksenä on Virkattu Fergumme, vuoden 1952 Ferguson joka on virkattu, neulottu ja nyplätty viimeistä piirtoa myöten kauniiksi.

Fergu

Fergua edelsivät puistonpenkki ja fillari.

penkki

Fillaristahan tämä kaikki oikeastaan lähti. Fillarin toteuttivat Soisalo Opiston Koukussa kurssilaiset.

Fillari

Sama poppoo innostui mukaan Neulekahvilan porukan fillarin inspiroimiin tempauksiin ja näin me olemme sulavassa sovussa tuunanneet penkkien ja fergujen lisäksi 2016 kesän Finn Triathlon kisoihin kauniiksi myös paikkakuntamme logon; Härkäpoika patsaan.

Harkapoika

Uusin tempaus on 2017 Suomi 100-vuotis juhlan kunniaksi valmistunut edustusasu Markku Leväselle, potkukelkkailun MM- tittelin haltijalle. Markku sai asuunsa sopivan suojakypärän (poika painaa vuonon rinnettä alas aika kovaa!), villaliivit ja -housut. Kaikki virkattuina tai neulottuina tietysti!

Markku ja kelkka

Kaunistettu Eslan kelkka puolestaan pääsi kisaamaan Multialle 2017 kisoihin, kun Neulekahvilan joukkue osallistui joukkueviestiin. Voitto ei irronnut tällä kertaa mutta ilo oli pinnassa. Kuvassa Markku näyttää poturillamme alamäkimallia Neulekahvilan väelle.

Markku harjoittelee
Lisätietoja Markusta saatte tästä linkistä Markun kotisivu . Kuvia meille ottaa oman kylän poika Sami Saarenheimo ja hänet löydätte tästä linkistä Sami Saarenheimo.net . Viimeismpiä isoja työurakoitamme on ollut Kartano-projekti joka valmistui kahdessa osassa. Kaunistimme kuntamme info-pisteen kartanohenkiseksi. Ensimmäinen osa valmistui kesäkuun 10.pvä 2017 ja loput teimme valmiiksi Suomen 100-vuotis Itsenäisyyspäivän kunniaksi. Lisätietoja projekista kuvineen löydät Facebookista Riikka-Piikan Neulekahvilan sivuilta. Meidän upeita neuletöitämme saa aina tulla ihailemaan meille Riikka-Piikkaan, Joroisiin. Lämpimästi tervetuloa!